Sådan virker en pille ovn

Når man anskaffer eller overvejer at anskaffe sig en pilleovn, er det naturligt at være nysgerrig på hvordan pilleovnen virker. Nedenfor har Ecoteck udarbejdet en nem og overskuelig guide dertil. For at forstå hvordan pilleovnen virker, kigger vi først på de forskellige komponenter i ovnen

Sådan foregår processen

Derefter kan vi se på hvordan selve processen fungerer
.
Når pilleovnen aktiveres, tændes flammen vha.:​

  1. Luften, som kommer ind i brændeovnen via et indgangs rør til primærluft (19) og når brænderen (15)
  2. pillen, som hentes fra tanken (3) og føres ind i brænderen (15) ved hjælp af pille sneglen
  3. Varmelegemet aktiverer forbrændingen.

Forbrændingen skaber røg, der når den kommer i kontakt med varmeveksleren (5), afgiver al sin varme. Den afgivne varme føres derefter ud i rummet ved hjælp af den forreste rist til udsendelsen af den varme luft (10)*. Forbrændings røgen fortsætter derimod kredsløbet i røgkanalen (4) for derefter at blive udstødt ved hjælp af aftræks kanalen (6).

Hele mekanismen styres af et elektronisk kort forsynet med mikroprocessor, som på basis af forskellige følere og sonder internt i brændeovnen regulerer luftens gennemstrømning og forsyningen således, at forbrændingen optimeres.

* I dette tilfælde passerer den varme luft, da det drejer sig om en kanaliseret brændeovn, ligeledes bagtil (2) for at blive ført ind i de tilstødende rum. Reguleringen af luftmængden fortil og bagtil reguleres ved hjælp af et håndtag (1).